Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ
Προώθηση νέων ιδεών και καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας μέσω της κατάρτισης και άλλων δραστηριοτήτων.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
"Το μόνο μέσο που έχουμε για να προχωρήσουμε είναι ο Διάλογος, εσωτερικός και εξωτερικός. Ο πρώτος οδηγεί στην αυτογνωσία και ο δεύτερος στη σχεσιακή γνώση, την κατανόηση, την επικοινωνία και την εκδήλωση της Αγάπης στις διάφορες μορφές και επίπεδα"

Ντίνα Μουστερή

Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (BSDT)

Το μοντέλο Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας (BSDT), είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας προσωπικών αναζητήσεων, μελετών και κλινικών θεραπευτικών εφαρμογών σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι μια ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη προσέγγιση που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες ιδέες στον τομέα της ψυχοθεραπείας με ένα δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο.

Η θεμελιώδης φιλοσοφία του μοντέλου βασίζεται σε ιδέες που επηρεάζονται από τον κοινωνικό κονστρουκτιβισμό και στην αρχή της μεταμορφωτικής δύναμης της γλώσσας και της διαλογικής συνομιλίας. Χρησιμοποιείται η μέθοδος της συνεργατικής μάθησης και τα εργαλεία του συνεργατικού αναστοχαστικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα της πραγματικότητας.

Ενσωματώνονται ιδέες από το πεδίο της Συστημικής Προσέγγισης, της Εστιασμένης στη Λύση και από τις Συνεργατικές Διαλογικές Θεωρίες και Πρακτικές Ψυχοθεραπείας.

Η προσέγγιση του μοντέλου βοηθά ώστε τα ανθρώπινα προβλήματα να αντικρίζονται με καινούρια μάτια και να επιλύονται με αποτελεσματικό τρόπο μακριά από βραχυπρόθεσμες συνταγές και τυποποιημένες τεχνικές. Προσφέρει μια ζωντανή εμπειρία μάθησης που εμπνέει και κινητοποιεί γιατί στηρίζεται στα ενδιαφέροντα, τις δυνάμεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των σπουδαστών.

Στηρίζεται από διεθνή ινστιτούτα και εμπειρογνώμονες που έχουν σημαδέψει την πορεία των ιδεών στη ψυχοθεραπεία με την δράση τους και το συγγραφικό τους έργο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Μοντέλο BSDT;

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

10ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας

Συμμετοχή της Ντίνας Μουστερή στο 10ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας EFTA-SIPPR – 11 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2019 https://www.efta2019naples.org/registration ‘’Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (BSDT)’’

Read More »

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ