ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΕΊΑΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΉΣ ΔΙΑΛΟΓΙΚΉΣ ΘΕΡΑΠΕΊΑΣ.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΤΈΣ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΏΝ ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΊΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΉ ΔΙΑΛΟΓΙΚΉ ΘΕΡΑΠΕΊΑ

Το πρόγραμμα προσφέρει την δυνατότητα για απόκτηση ψηλού επιπέδου γνώσεων και ικανοτήτων για ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις στον τομέα της παροχής βοήθειας σε σχέση με ένα ευρύ φάσμα ατομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Είναι μια εκπαίδευση στη Συνεργατική Συμβουλευτική που έχει σα θεωρητική βάση την προσέγγιση της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΎΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΌΡΟ «ΘΕΡΑΠΕΊΑ»:

Το ζητούμενο στην ΒΣΔΘ δεν είναι απλά οι άνθρωποι να νιώσουν καλύτερα, αλλά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, οι άνθρωποι που νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Να καταφέρουν να αναγνωρίσουν ότι μπορούν να επιλέξουν την ιστορία της ζωής τους, να απελευθερωθούν από την επικυριαρχία των προβληματικών ιστοριών στις οποίες κινούνται, να αποκτήσουν ελευθερία και επίγνωση για τη δύναμη που διαθέτουν απέναντι στις δυσκολίες και για την ευθύνη τους απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους με βάση αξίες και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στις επιλογές τους. Μέσω του Συνεργατικού Διαλόγου δημιουργούνται οι ευκαιρίες για συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων και αξιοποίηση τους για την επιθυμητή αλλαγή.

Η ΒΡΑΧΕΊΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΉ ΔΙΑΛΟΓΙΚΉ ΘΕΡΑΠΕΊΑ

Το μοντέλο Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας, είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας προσωπικών αναζητήσεων, μελετών και κλινικών θεραπευτικών εφαρμογών σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι μια ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη προσέγγιση που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες ιδέες στον τομέα της ψυχοθεραπείας με ένα δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο. Στηρίζεται από διεθνή ινστιτούτα και εμπειρογνώμονες που έχουν σημαδέψει την πορεία των ιδεών στη ψυχοθεραπεία με την δράση τους και το συγγραφικό τους έργο.

Η ΒΡΑΧΕΊΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΉ ΔΙΑΛΟΓΙΚΉ ΘΕΡΑΠΕΊΑ

Στo διετές πρόγραμμα προχωρημένης εκπαίδευσης στο μοντέλο BSDT συνδυάζεται η θεωρία μαζί με πρακτική και βιωματική εξάσκηση. Χρησιμοποιείται η μέθοδος της συνεργατικής μάθησης και τα εργαλεία του Συνεργατικού Αναστοχαστικού Διαλόγου σε όλα τα επίπεδα της πραγματικότητας. Η προσέγγιση του μοντέλου βοηθά ώστε τα ανθρώπινα προβλήματα να αντικρίζονται με καινούρια μάτια και να επιλύονται με αποτελεσματικό τρόπο μακριά από βραχυπρόθεσμες συνταγές και τυποποιημένες τεχνικές. Προσφέρει μια ζωντανή εμπειρία μάθησης που εμπνέει και κινητοποιεί γιατί στηρίζεται στα ενδιαφέροντα, τις δυνάμεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των σπουδαστών.

ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΜΟΥΣΤΕΡΗ

 

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ «ΝΑΙ» ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

 

 • Θεωρείς τη γνώση ως ουσιαστική προϋπόθεση γιαποιοτική προσωπική εξέλιξη και όχι απλά ως μέσο για βιοπορισμό;
  Αγαπάς να ανακαλύπτεις αλήθειες μέσα από την δική σου εμπειρία κι όχι να απλά να αντιγράφεις θεωρίες και τεχνικές που έχουν φτιάξει άλλοι;
 • Θέλεις να μπορείς να διεισδύεις στην ουσία των ξεχωριστών προβλημάτων που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και ταυτόχρονα σου αρέσει να μπορείς να βοηθάς τους ανθρώπους γρήγορα και αποτελεσματικά;
 • Σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με βάθος με την μέθοδο του Διαλόγου;
 • Έχεις την ανάγκη να νιώθεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα που σε εμπνέει, σε ενδυναμώνει και σου επιτρέπει να γίνεις αυτό που θα ήθελες να είσαι ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας;
 • Δέχεσαι, τέλος, ότι το ποιοι είμαστε και πώς ενεργούμε αφορά όχι μόνο τον εαυτό μας και τους γύρω μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο κι ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με τις προσωπικές επιλογές μας;
 • Είσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς σε μια μάθηση όταν γνωρίζεις ότι στηρίζεται σε γερά επιστημονικά θεμέλια και συνδυάζεται με μια φιλοσοφία που υπηρετεί πάνω απ’ όλα την αξία της ποιοτικής εξέλιξης των ανθρώπων και των σχέσεων;
 • Είσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς σε μια μάθηση που θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιείς τις πιο σημαντικές αρχές της σύγχρονης Συστημικής Θεωρίας και του Συνεργατικού Διαλόγου για να προσφέρεις βοήθεια σε άτομα όλων των ηλικιών, σε ζευγάρια και σεοικογένειες;

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το μοντέλο Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας, είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας προσωπικών αναζητήσεων, μελετών και κλινικών θεραπευτικών εφαρμογών σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.Είναι μια ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη προσέγγιση που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες ιδέες στον τομέα της ψυχοθεραπείας με ένα δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο. Στηρίζεται από διεθνή ινστιτούτα και εμπειρογνώμονες που έχουν σημαδέψει την πορεία των ιδεών στη ψυχοθεραπεία με την δράση τους και το συγγραφικό τους έργο.

Στoδιετές πρόγραμμα προχωρημένης εκπαίδευσηςστο μοντέλο BSDT συνδυάζεται η θεωρία μαζί με πρακτική και βιωματική εξάσκηση. Χρησιμοποιείται η μέθοδος της συνεργατικής μάθησης και τα εργαλεία του συνεργατικού αναστοχαστικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα της πραγματικότητας. Η προσέγγιση του μοντέλου βοηθά ώστε τα ανθρώπινα προβλήματα να αντικρίζονται με καινούρια μάτια και να επιλύονταιμε αποτελεσματικό τρόπο μακριά από βραχυπρόθεσμες συνταγές και τυποποιημένες τεχνικές. Προσφέρει μια ζωντανή εμπειρία μάθησης που εμπνέει και κινητοποιεί γιατί στηρίζεται στα ενδιαφέροντα, τις δυνάμεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των σπουδαστών.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Η ολοκλήρωση του διετούς προγράμματοςσου προσφέρει:

 • Το Πιστοποιητικό Προχωρημένης Εκπαίδευσης στη Βραχεία Συστημική Διαλογική Θεραπεία, (Advanced Certificate in Brief Systemic Dialogical Therapy) συνολικής διάρκειας 504 ωρών.
 • Την δωρεάν εγγραφή ως τακτικό μέλος(full member) στο Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου (the BSDT Institute) με τα πιο κάτω προνόμια:
 • Τη δυνατότητα εφαρμογής της προσέγγισης της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας με βάση τον κώδικα ηθικής και δεοντολογίας και τους όρους και προϋποθέσεις εφαρμογής που έχει θεσπίσει το Ινστιτούτο.
  Το δικαίωμα ένταξης στην κοινότητα των BSDT θεραπευτών – που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως, συνεχή εκπαιδευτική και επαγγελματική ανάπτυξη μέσω των βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας, υποστήριξη για περαιτέρω προσωπική κι επαγγελματική ανάπτυξη ανάλογα με τις ανάγκες, πχ συνέχιση των σπουδών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία ή απόκτηση του ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΎ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΈΣ ΔΙΑΛΟΓΙΚΈΣ ΠΡΑΚΤΙΚΈΣ (ICCP), επαγγελματική εποπτεία, ερευνητική, συγγραφική ή εκπαιδευτική δραστηριότητα κλπ.
 • Προσφέρει την ευκαιρία για ένταξη σε μια ισχυρή ομάδα συναισθηματικής και ηθικής υποστήριξης στα πλαίσια της οποίας μπορεί να παίρνει και να δίνει συνεχή γνώση μαζί με δημιουργική έμπνευση και προσωπική ενδυνάμωση.
 • Προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης της σύνδεσης με διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτές και επόπτες που συνεργάζονται με το Ινστιτούτο, όπως: Harlene Anderson, Rocio Chaveste, Paolo Bertrando, Renos Papadopoulos κ.ά – ειδικών στις Συστημικές και Διαλογικές Προσεγγίσεις.

Η γλώσσα του προγράμματος είναι η Ελληνική αλλά απαιτείται επαρκής κατανόηση της Αγγλικής για την επαφή με την βιβλιογραφία και τους ξένους εκπαιδευτές.

ΝΈΟΣ ΚΎΚΛΟΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Υπεύθυνη εκπαίδευσης:
Ντίνα Μουστερή*, διευθύντρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου με τη στήριξη ομάδας συνεργατών κλινικών ψυχολόγων ή ψυχοθεραπευτών από την Κύπρο που έχουν μετεκπαιδευτεί στο μοντέλο της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας. Το Ινστιτούτο BSDT συνεργάζεται επίσης με εκπαιδευτές από τα Ινστιτούτα Houston Galveston και Kanankil που εκπροσωπούν διεθνώς την προσέγγιση των Συνεργατικών Διαλογικών Πρακτικών και προσφέρουν το Διεθνές Πιστοποιητικό Συνεργατικών Πρακτικών (International Certificate in Collaborative Practices- ICCP).

 

Σε ποιους απευθύνεται:

 • Σε Επαγγελματίες με ειδικότητα σε κάποιον τομέα της ψυχικής υγείας που επιθυμούν να εμπλουτίσουν και να εμβαθύνουν την θεωρητική κατάρτιση τους, να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην εφαρμογή συμβουλευτικών ή θεραπευτικών παρεμβάσεων αλλά και να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά.
 • Σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές που βρίσκονται σε διαδικασία Πρακτικής Άσκησης για την απόκτηση ειδικότητας και που έχουν ήδη αποκτήσει ένα βαθμό συμβουλευτικής ή κλινικής εμπειρίας ως ειδικευόμενοι και ενδιαφέρονται επίσης για τα πιο πάνω.

Σημ. το Ινστιτούτο μπορεί να εξετάσει δηλώσεις συμμετοχής σε ειδικές περιπτώσεις ατόμων με έντονο ενδιαφέρον, σοβαρό θεωρητικό προβληματισμό ή/και πρακτική εμπειρία και που δεν πληρούν απόλυτα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.

 

Πιστοποίηση

Η ολοκλήρωση του κύκλου θα επικυρωθεί με Πιστοποιητικό Εντατικής Εκπαίδευσης στη Βραχεία Συστημική Διαλογική Θεραπεία (Certificate in Brief Systemic Dialogical Therapy) διάρκειας 60 ωρών.

Η συμπλήρωση 450 ωρών συμμετοχής θα δίνει δικαίωμα για την απόκτηση Ανώτερου Επαγγελματικού Διπλώματος στη Βραχεία Συστημική Διαλογική Θεραπεία (Advanced Professional Diploma in Brief Systemic Dialogical Therapy) στους αποφοίτους που δικαιούνται να εργάζονται ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες.

Οι κάτοχοι του Διπλώματος θα μπορούν να φέρουν τον τίτλο του Διαλογικού Θεραπευτή που θα ανανεώνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο με βάση τις απαιτούμενες προδιαγραφές εποπτευόμενης επαγγελματικής άσκησης και τις αρχές ηθικής και δεοντολογίας.

 

Δομή και Περιεχόμενο του Προγράμματος

Το πρόγραμμα θα έχει, όπως και οι προηγούμενοι κύκλοι, την πιο κάτω δομή:

 • 6 εκπαιδευτικές συναντήσεις διδασκαλίας διάρκειας 7 ωρών -δυο ανά μήνα –ημέρα Σάββατο, σύνολο 42 ωρών.
 • 6 συναντήσεις ομάδων προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης διάρκειας 3 ωρών η κάθε μία, σύνολο 18 ωρών (οι ημερομηνίες και οι ώρες θα συμφωνηθούν με τους συμμετέχοντες).

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης θα αποτελεί αναβάθμιση σε ένα ανώτερο επίπεδο των προηγουμένων προγραμμάτων αναφορικά με τη θεωρία και την πρακτική της Συμβουλευτικής και Θεραπείας, με εμπλουτισμό της θεματολογίας και έμφαση στις θεραπευτικές δεξιότητες.

Βάση του εκπαιδευτικού περιεχομένου είναι οι βασικές αρχές της θεωρίας και των εφαρμογών του συνθετικού μοντέλου της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας BSDΤ (Brief Systemic Dialogical Therapy). Οι αρχές του μοντέλου διαμορφώθηκαν με βάση τις εξελίξεις της Συστημικής Θεωρίας σε συνάρτηση με τις Κονστρουκτιβιστικές ιδέες της Εστιασμένης στη Λύση Βραχείας Θεραπείας (Solution Focused and Solution Oriented Brief Therapy), της Αφηγηματικής Θεραπείας (Narrative Therapy) και των Σύγχρονων Διαλογικών Συνεργατικών Θεραπειών εμπνευσμένων από τις θεωρητικές ιδέες του Κοινωνικού Κονστρουξιονισμού.

Επίκεντρο στο νέο εκπαιδευτικό κύκλο θα αποτελεί η μελέτη των διαφόρων τρόπων συναισθηματικής σύνδεσης και επικοινωνίας και η σχέση τους με την ανάπτυξη της ικανότητας προσωπικής υπευθυνότητας και αυτό-επάρκειας στα άτομα (self agency). Η ικανότητα δημιουργίας ασφαλούς συναισθηματικής βάσης στα πλαίσια της θεραπευτικής σχέσης μέσα από την ενσυναίσθηση του θεραπευτή και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την προώθηση της αυτονομίας και της συνεργατικότητας, ως δυο από τα βασικά ζητούμενα της θεραπευτικής διαλογικής διαδικασίας.

 

Μεθοδολογία της Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Ημερίδων σκοπεύει να είναι μια ζωντανή εμπειρία για τους συμμετέχοντες, βασισμένη στη συνεχή αναστοχαστική διαδικασία. Στηρίζεται σε δυο βασικούς άξονες:

Σε μια διαδικασία μάθησης μέσω Συνεργατικής προσέγγισης που προωθεί την ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή των μελών της ομάδας στη διαδικασία απόκτησης και εφαρμογής της γνώσης.
Στο συνδυασμό των θεωρητικών εισηγήσεων με τη συστηματική πρακτική και βιωματική άσκηση στους τρόπους εφαρμογής των ιδεών και της θεωρίας τόσο στα πλαίσια των συναντήσεων όσο και στα ενδιάμεσα τους. Θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές όπως role play, εργασία σε μικρές ομάδες, ομάδες αναστοχασμού (reflecting teams), παρουσιάσεις θεμάτων από τους συμμετέχοντες με βάση το υλικό μελέτης που θα δίνεται και παραδείγματα από την επαγγελματική πρακτική και την καθημερινότητα.
Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις διδασκαλίας θα διαχωρίζονται σε θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα συνδυάζουν τη θεωρία με τη βιωματική εξάσκηση. Στο πλαίσιο των ομάδων προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για μια επεξεργασία προσωπικών θεμάτων με βάση τις συνεργατικές αναστοχαστικές διαδικασίες.

 

Χώρος Διεξαγωγής του Προγράμματος:
Οι ολοήμερες συναντήσεις του προγράμματος (6 Σάββατα) θα φιλοξενηθούν στους άνετους χώρους του Classic Hotel στην Λευκωσία, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

 

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής του εκπαιδευτικού προγράμματος (Ολοήμερες Εκπαιδευτικές Συναντήσεις & Ομάδες Προσωπικής Αυτογνωσίας και Ανάπτυξης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων) θα ανέρχεται:

 • Για τους Επαγγελματίες: 530 ευρώ.
 • Για τους Ειδικευόμενους Φοιτητές: 430 ευρώ.

Θα γίνουν διευκολύνσεις ως προς την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής. Θα υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε τρεις διαφορετικές δόσεις κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, με την πρώτη δόση (€130) να οφείλεται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου.

Στο κόστος θα περιλαμβάνεται βιβλιογραφία και διδακτικό υλικό, καθώς και η παροχή ροφήματος και σνακς.

Απαραίτητη η βασική γνώση της Αγγλικής γλώσσας για τη μελέτη της Αγγλικής Βιβλιογραφίας.

 

Ημερομηνίες Προγράμματος:
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες 6 ημερομηνίες (ημέρα Σάββατο):

22 Οκτώβρη
12 Νοέμβρη
26 Νοέμβρη
10 Δεκέμβρη
14 Γενάρη
28 Γενάρη

ΝΈΟΣ ΚΎΚΛΟΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΚΉ ΘΕΡΑΠΕΊΑ

Οργανωτική Υποστήριξη

Η οργάνωση και παροχή της εκπαίδευσης θα προσφερθεί από το Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου. Ο χώρος εκπαίδευσης και οι πρακτικές διευκολύνσεις θα παρέχονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και από το Ινστιτούτο. Το πιστοποιητικό θα χορηγηθεί από κοινού από το Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας θεραπείας και Διαλόγου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Διεύθυνση: Μακεδονίτισσης 46, Έγκωμη, Λευκωσία Τηλ.: +357 22 841500).

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε δυο κατηγορίες ενδιαφερομένων:

 1. Ως πρόγραμμα ψηλού επιπέδου ταχύρυθμης θεωρητικής κατάρτισης, προσωπικής κι επαγγελματικής ενδυνάμωσης και ανάπτυξης θεραπευτικών δεξιοτήτων σε όσους/ες ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός Πιστοποιητικού Συνεχούς Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD). Η ολοκλήρωση του κύκλου θα επικυρωθεί με Πιστοποιητικό Εντατικής Εκπαίδευσης στη Συστημική Συνεργατική Συμβουλευτική και Διαλογική Θεραπεία, (Certificate in Collaborative Counseling and Brief Dialogical Therapy) διάρκειας 60 ωρών, που θα χορηγήσει το Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου, μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 2. Ως ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης στην προσέγγιση της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας για τα άτομα που έχουν λάβει μέρος στα προηγούμενα ταχύρυθμα προγράμματα κι επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση και να αυξήσουν τις ώρες τους για την απόκτηση Ανώτερου Επαγγελματικού Διπλώματος στη Βραχεία Συστημική Διαλογική Θεραπεία (Advanced Professional Diploma in Brief Systemic Dialogical Therapy) συνολικής διάρκειας 450 ωρών που θα προσφέρει το Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Οι κάτοχοι του Διπλώματος θα μπορούν να φέρουν τον τίτλο του Διαλογικού Θεραπευτή που θα ανανεώνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο με βάση τις απαιτούμενες προδιαγραφές εποπτευόμενης επαγγελματικής άσκησης και τις αρχές ηθικής και δεοντολογίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν:

 • Επαγγελματίες που σχετίζονται με κάποιον τομέα της ψυχικής υγείας και εφαρμόζουν συμβουλευτική ή θεραπευτικές παρεμβάσεις στα πλαίσια της εργασίας τους ή εθελοντικά και που δεν έχουν συμμετάσχει σε κάποιο από τα ταχύρυθμα προγράμματα μέχρι στιγμής.
 • Μεταπτυχιακοί Φοιτητές που βρίσκονται σε διαδικασία Πρακτικής Άσκησης για την απόκτηση ειδικότητας και που έχουν ήδη αποκτήσει ένα βαθμό συμβουλευτικής ή κλινικής εμπειρίας ως ειδικευόμενοι.
  Χρόνος, Δομή και Πιστοποίηση του Προγράμματος

Η δομή θα είναι ως εξής:

 • 6 εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 7 ωρών -δυο ανά μήνα –ημέρα Σάββατο, σύνολο 42 ωρών.
 • 6 συναντήσεις ομάδων προσωπικής αυτογνωσίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων διάρκειας 3 ωρών η κάθε μία, σύνολο 18 ωρών (οι ημερομηνίες και οι ώρες θα συμφωνηθούν με τους συμμετέχοντες).

Το πρόγραμμα για απόκτηση του Διπλώματος υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017 για όσους θα έχουν καλύψει τον απαιτούμενο αριθμό ωρών.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής του εκπαιδευτικού προγράμματος (Ολοήμερες Εκπαιδευτικές Συναντήσεις & Ομάδες Προσωπικής Αυτογνωσίας και Ανάπτυξης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων) θα ανέρχεται:

 • Για τους Επαγγελματίες: 480 ευρώ.
 • Για τους Ειδικευόμενους Φοιτητές: 380 ευρώ.

Θα γίνουν διευκολύνσεις ως προς την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής. Θα υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε τρεις διαφορετικές δόσεις κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, με την πρώτη δόση (€100) να οφείλεται μέχρι τις 4 Μαρτίου, την δεύτερη δόση (€190 για τους επαγγελματίες και €140 για φοιτητές) μέχρι τις 9 Απριλίου, και την τρίτη δόση (€190 / €140) μέχρι τις 14 Μαϊου.

Στο κόστος θα περιλαμβάνεται βιβλιογραφία και διδακτικό υλικό, καθώς και η παροχή ροφήματος και σνακς.

Απαραίτητη η βασική γνώση της Αγγλικής γλώσσας για τη μελέτη της Αγγλικής Βιβλιογραφίας

Περιεχόμενο του Προγράμματος

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, αν και κατάλληλο για νέους εκπαιδευόμενους, θα αποτελεί αναβάθμιση σε ένα ανώτερο επίπεδο των προηγουμένων προγραμμάτων αναφορικά με τη θεωρία και την πρακτική της Συμβουλευτικής και θεραπείας, με εμπλουτισμό της θεματολογίας και έμφαση στις θεραπευτικές δεξιότητες. Βάση του εκπαιδευτικού περιεχομένου είναι οι εξελίξεις τόσο στη θεωρία όσο και το εύρος των εφαρμογών του μοντέλου της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας BSDΤ (Brief Systemic Dialogical Therapy).

Υπενθυμίζουμε ότι το μοντέλο BSDT αποτελεί μια συνθετική προσέγγιση στα πλαίσια των εξελίξεων της Συστημικής Θεωρίας όπως έχουν σημαδευτεί από τις Κονστρουκτιβιστικές ιδέες της Εστιασμένης στη Λύση Βραχείας Θεραπείας (Solution Focused and Solution Oriented Brief Therapy), της Αφηγηματικής Θεραπείας (Narrative Therapy) και των Σύγχρονων Διαλογικών Συνεργατικών Θεραπειών εμπνευσμένων από τις θεωρητικές ιδέες του Κοινωνικού Κονστρουξιονισμού.

Θα γίνει εκπαίδευση στην προσέγγιση της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας που εστιάζεται κυρίως:

 • Στη συνεργατική σχέση ανάμεσα στα μέρη του θεραπευτικού συστήματος και σε πλήρη συνάρτηση με το πλαίσιο των σχέσεων των ατόμων, την ιστορία τους και τα κοινωνικά και πολιτισμικά δεδομένα.
 • Στην αναστοχαστική/ανταποκριτική στάση του Θεραπευτή.
 • Στην ανάδειξη κι αξιοποίηση των δυνάμεων, ικανοτήτων και εμπειριών των ατόμων, την ανάπτυξη επιλογών για την απελευθέρωση τους από την κυριαρχία των προβλημάτων και την επίτευξη επιθυμητών αλλαγών.
 • Στη δημιουργική χρήση της γλώσσας και στη διεργασία διεύρυνσης κι εμπλουτισμού της αντίληψης και της εμπειρίας των ατόμων στα πλαίσια της Διαλογικής Συνομιλίας.

Μεθοδολογία της Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Ημερίδων σκοπεύει να είναι μια ζωντανή εμπειρία για τους συμμετέχοντες, βασισμένη στη συνεχή αναστοχαστική διαδικασία. Στηρίζεται σε δυο βασικούς άξονες:

 • Σε μια διαδικασία μάθησης μέσω Συνεργατικής προσέγγισης που προωθεί την ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή των μελών της ομάδας στη διαδικασία απόκτησης και εφαρμογής της γνώσης.
 • Στο συνδυασμό των θεωρητικών εισηγήσεων με τη συστηματική πρακτική και βιωματική άσκηση στους τρόπους εφαρμογής των ιδεών και της θεωρίας τόσο στα πλαίσια των συναντήσεων όσο και στα ενδιάμεσα τους. Θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές όπως role play, εργασία σε μικρές ομάδες, ομάδες αναστοχασμού (reflecting teams), παρουσιάσεις θεμάτων από τους συμμετέχοντες με βάση το υλικό μελέτης που θα δίνεται και παραδείγματα από την επαγγελματική πρακτική και την καθημερινότητα.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα διαχωρίζονται σε θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα συνδυάζουν τη θεωρία με τη βιωματική εξάσκηση.

Πιστοποίηση

Η ολοκλήρωση του κύκλου θα επικυρωθεί με Πιστοποιητικό Εντατικής Εκπαίδευσης στη Συστημική Συνεργατική Συμβουλευτική και Διαλογική Θεραπεία, (Certificate in Systemic Collaborative Counseling and Dialogical Therapy) διάρκειας 60 ωρών, που θα χορηγήσει το Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου, μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα άτομα που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην προσέγγιση BSDT και να αποκτήσουν το Advanced Professional Diploma in Brief Systemic Dialogical Therapy (BSDT) θα μπορούν να συνεχίσουν στο επόμενο επίπεδο για την συμπλήρωση των ωρών που απαιτούνται.

Ημερομηνίες Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες 6 ημερομηνίες (ημέρα Σάββατο):

19 Μαρτίου 2016

9 Απριλίου 2016

23 Απριλίου 2016

14 Μαϊου 2016

28 Μαϊου 2016

11 Ιουνίου 2016

COLLABORATIVE DIALOGIC PRACTICES: CONCEPTS & APPLICATIONS BY DR. ROCIO CHAVESTE

Το Cyprus BSDT Institute της Ντίνας Μουστερή ανακοινώνει Διήμερο Σεμινάριο με θέμα “Collaborative Dialogic Practices: Concepts & Applications” που θα διευθύνει η Dr. Rocio Chaveste, από το Ινστιτούτο Kanankil του Μεξικού, το σαββατοκυρίακο 20 & 21 Φεβρουαρίου 2016, στο Classic Hotel στη Λευκωσία.

H Dr. Rocio Chaveste είναι συν-ιδρύτρια και διευθύντρια του Kanankil Institute, Merida, Mexico, καθηγήτρια σε Ιδιωτικά και Δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας και κλινική επόπτρια μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη ψυχοθεραπεία και τις εξαρτήσεις. Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην Συνεργατική Διαλογική προσέγγιση και τις Συνεργατικές πρακτικές σε διάφορα πλαίσια, από την Ατομική και Οικογενειακή Θεραπεία μέχρι την εποπτική Συμβουλευτική στην τοπική κυβέρνηση ως Διευθύντρια Κοινωνικής Ανάπτυξης. (www.kanankil.org; www.taosinstitute.net)

Το κόστος συμμετοχής στο διήμερο σεμινάριο είναι 200 ευρώ.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε στείλετε ηλεκτρονικά τα ακόλουθα στοιχεία στο info@bsdt.com.cy:
Ονοματεπώνυμο – Τηλέφωνο – Email – Επάγγελμα – Διεύθυνση

Για να θεωρηθεί οριστική η δήλωση συμμετοχής σας θα είναι απαραίτητη η πληρωμή του κόστους συμμετοχής.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσης της κατάθεσης χρειάζεται να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ινστιτούτου info@bsdt.com.cy

Για πληροφορίες, διευκρινίσεις ή δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τη Χριστίνα Βιολάρη (BSDT Program Coordinator) στο Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου Ντίνας Μουστερή, τηλεφωνικά στο 99896096, ή ηλεκτρονικά στο info@bsdt.com.cy

COLLABORATIVE-DIALOGIC PRACTICES ACROSS MULTIPLE CONTEXTS AND CULTURES: CREATING TRANSFORMING RELATIONSHIPS AND CONVERSATIONS BY HARLENE ANDERSON

 

Harlene Anderson is recognized internationally as being at the leading edge of postmodern collaborative practices, providing an environment that encourages successful problem-solving, increased competence and confidence and successful sustainable outcomes. First developed for use with families and mental health systems, her approach has proven effective with a variety of individuals and groups in various contexts including: daily life, organizations, businesses, higher education, and research.

As a creative thinker, author, therapist, consultant, coach and educator, she takes her tools worldwide–her insights, her curiosity, her engaging conversational style, her leadership skills, her clarity and her keen interest–to help others create new and often surprising possibilities and astonishing results for their clients, students, organizations and themselves. She embodies her own belief in learning as a lifelong process–inviting, encouraging and challenging people to be inquisitive, creative, authentic and open to the ever-present possibilities for newness in others–and in themselves. harleneanderson.org

PLAY LOVE BACK: ΓΕΦΥΡΏΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΆΣΜΑ ΜΕΤΑΞΎ ΛΌΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΏΝ ΤΕΧΝΏΝ

Διάλογοι στην Εκπαίδευση και Ψυχοθεραπεία

For more Information, contact info@bsdt.com.cy

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Προωθώντας την Αλλαγή μέσα από την Τέχνη του Διαλόγου

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κι αποτελεί ένα κύκλο ταχύρυθμης εκπαίδευσης για επαγγελματίες και για ειδικευόμενους φοιτητές. Είναι ένα πρόγραμμα εντατικής θεωρητικής κατάρτισης, προσωπικής κι επαγγελματικής ενδυνάμωσης και ανάπτυξης θεραπευτικών δεξιοτήτων. Στόχος του είναι η περιεκτική εκπαίδευση κι η εξάσκηση στην Συμβουλευτική και τη Βραχεία Ψυχοθεραπεία μέσω Θεραπευτικού Διαλόγου με στόχο την εξεύρεση λύσεων και τη διαμόρφωση επιλογών. Θα προσφέρει την ευκαιρία για ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και ικανότητας για επίλυση προβλημάτων μέσα από το Θεραπευτικό Διάλογο.

Θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων στη Συμβουλευτική και της θεραπευτικής ικανότητας στην εφαρμογή της συνεργατικής διαλογικής συνομιλίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν:

Επαγγελματίες που σχετίζονται με κάποιον τομέα της ψυχικής υγείας και εφαρμόζουν συμβουλευτική ή θεραπευτικές παρεμβάσεις στα πλαίσια της εργασίας τους.
Τα άτομα που έχουν λάβει μέρος στα προηγούμενα ταχύρυθμα προγράμματα κι επιθυμούν να επεκτείνουν, να εμβαθύνουν και να εμπλουτίσουν την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση τους στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία με βάση την προσέγγιση Brief Systemic Dialogical Therapy (BSDT) και την αύξηση των ωρών για εκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία.
Μεταπτυχιακοί Φοιτητές που βρίσκονται σε διαδικασία Πρακτικής Άσκησης για την απόκτηση ειδικότητας και που έχουν ήδη αποκτήσει ένα βαθμό συμβουλευτικής ή κλινικής εμπειρίας ως ειδικευόμενοι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Εκπαιδευτικός Φορέας
Το Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου της Ντίνας Μουστερή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Οργανωτική Υποστήριξη
Η οργάνωση και παροχή της εκπαίδευσης θα προσφερθεί από το Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου. Ο χώρος εκπαίδευσης και οι πρακτικές διευκολύνσεις θα παρέχονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το πιστοποιητικό θα χορηγηθεί από κοινού από το Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας θεραπείας και Διαλόγου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Διεύθυνση: Μακεδονίτισσης 46, Έγκωμη, Λευκωσία Τηλ.: +357 22 841500).

Χρόνος και Δομή του Προγράμματος
Διάρκεια εκπαίδευσης: 18 Απριλίου – 27 Ιουνίου 2015

Η δομή θα είναι ως εξής:

6 εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 7 ωρών -δυο ανά μήνα –ημέρα Σάββατο, σύνολο 42 ωρών.
Με τη λήξη της περιόδου των τριών μηνών οι συμμετέχοντες θα έχουν ολοκληρώσει 42 ώρες βασικής εκπαίδευσης στη Συνεργατική Συμβουλευτική και Διαλογική Θεραπεία.

Θεωρητικές Βάσεις και Περιεχόμενο του Προγράμματος

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης στη Βραχεία Συμβουλευτική και Διαλογική Θεραπεία βασίζεται στη φιλοσοφία του μοντέλου της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας BSDΤ (Brief Systemic Dialogical Therapy). Το BSDT αποτελεί μια συνθετική προσέγγιση στα πλαίσια των εξελίξεων της Συστημικής Θεωρίας όπως έχουν σημαδευτεί από τις Κονστρουκτιβιστικές ιδέες της Εστιασμένης στη Λύση Βραχείας Θεραπείας (Solution Focused Brief Therapy), της Αφηγηματικής Θεραπείας (Narrative Therapy) και των Σύγχρονων Διαλογικών Προσεγγίσεων.

Εστιάζεται κυρίως:

 • Στην προσέγγιση της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας ως θεραπευτικής συνομιλίας βασισμένης στη συνεργατική σχέση ανάμεσα στα δυο μέρη.
 • Στην ανάδειξη κι αξιοποίηση των δυνάμεων, ικανοτήτων και εμπειριών των ατόμων για την απελευθέρωση τους από την κυριαρχία των προβλημάτων και την ανάπτυξη επιλογών και την επίτευξη επιθυμητών αλλαγών.
 • Στη δημιουργική χρήση της γλώσσας και στη διεργασία διεύρυνσης κι εμπλουτισμού της πραγματικότητας των ατόμων στα πλαίσια του Διαλόγου.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στη χρήση της διαλογικής συνομιλίας για τη διαχείριση προβλημάτων που αφορούν άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Θα βοηθηθούν παράλληλα στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας μέσα από την εξάσκηση στην διαδικασία του ανα-στοχασμού και της αυτοπαρατήρησης.

Μεθοδολογία της Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Ημερίδων σκοπεύει να είναι μια ζωντανή εμπειρία για τους συμμετέχοντες, βασισμένη στη συνεχή αναστοχαστική διαδικασία. Στηρίζεται σε δυο βασικούς άξονες:

 • Σε μια διαδικασία μάθησης μέσω Συνεργατικής προσέγγισης που προωθεί την ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή των μελών της ομάδας στη διαδικασία απόκτησης και εφαρμογής της γνώσης.
 • Στο συνδυασμό των θεωρητικών εισηγήσεων με τη συστηματική πρακτική και βιωματική άσκηση στους τρόπους εφαρμογής των ιδεών και της θεωρίας τόσο στα πλαίσια των συναντήσεων όσο και στα ενδιάμεσα τους. Θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές όπως role play, εργασία σε μικρές ομάδες, ομάδες αναστοχασμού (reflecting teams), παρουσιάσεις θεμάτων από τους συμμετέχοντες με βάση το υλικό μελέτης που θα δίνεται και παραδείγματα από την επαγγελματική πρακτική και την καθημερινότητα.
 • Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα διαχωρίζονται σε θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα συνδυάζουν τη θεωρία με τη βιωματική εξάσκηση.

Θεματολογία

Πιο κάτω παρατίθεται μια γενική θεματολογία του προγράμματος που θα κατανεμηθεί στις 6 Εκπαιδευτικές Ημερίδες των 7 ωρών

Στη διάρκεια των 6 Ημερίδων θα αναπτυχθούν τα πιο κάτω θεωρητικά θέματα, όχι απαραίτητα με τη σειρά που αναφέρονται:

 • Εισαγωγή στην έννοια της Συνεργατικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Τι «δουλεύει» στη θεραπεία και τι προωθεί αλλαγή και ποια αλλαγή; Ερευνητικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των συμβουλευτικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων.
 • Τα χαρακτηριστικά του Συμβούλου – Θεραπευτή: προσωπικές κι επαγγελματικές ικανότητες. Η έννοια της θεραπευτικής συνεργατικής στάσης, αξίες και ηθικά διλήμματα. Η πολυπολιτισμική ευαισθησία στη στάση του Συμβούλου – Θεραπευτή.
 • Η έννοια του Διαλόγου και στοιχεία του Θεραπευτικού Διαλόγου. Η τέχνη και η διαδικασία της διαλογικής συνομιλίας. Η σημασία και οι τρόποι της χρήσης της γλώσσας με στόχο την διάνοιξη δυνατοτήτων για επιθυμητές αλλαγές.
 • Εφαρμογές με παραδείγματα της Συνεργατικής Συμβουλευτικής και Διαλογικής Θεραπείας σε διάφορα πλαίσια και σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων και προκλήσεων.
 • Εφαρμογή της Συνεργατικής Συμβουλευτικής και Διαλογικής Θεραπείας στο πεδίο της κλινικής και της ψυχοπαθολογίας. Ανάλυση της έννοιας του προβλήματος, η μετατροπή της γλώσσας της παθολογίας σε γλώσσα ενδυνάμωσης και ελπίδας και η αποδόμηση της προβληματικής ιστορίας. Οι διαλογικές προσεγγίσεις στη διαχείριση των ψυχικών διαταραχών.

Αξιολόγηση

Θα γίνει με βάση:

Την παρουσία κατά 85% τουλάχιστον και την ενεργητική συμμετοχή στις Ημερίδες.
Την υποβολή μια τελικής σύντομης γραπτής εργασίας που να συνδέει τη θεωρία –βασισμένη στην μελέτη των κειμένων- με τις εφαρμογές της στην καθημερινή προσωπική ή/και επαγγελματική πρακτική, και
Την τήρηση του προσωπικού ημερολογίου καταγραφής των μαθησιακών στόχων και της εμπειρίας μάθησης.

Πιστοποίηση

Η ολοκλήρωση του κύκλου θα επικυρωθεί με Πιστοποιητικό Εντατικής Εκπαίδευσης στη Συνεργατική Συμβουλευτική και Διαλογική Θεραπεία, (Certificate in Collaborative Counseling and Brief Dialogical Therapy) διάρκειας 42 ωρών, που θα χορηγήσει το Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου, μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η συμπλήρωση του προγράμματος θα υποβοηθήσει σημαντικά τα άτομα που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην προσέγγιση BSDT και να αποκτήσουν ένα Professional Diploma in BSDT το οποίο προγραμματίζεται να αρχίσει το Φθινόπωρο του 2015.

Ο εντατικός κύκλος μπορεί επίσης να προσφέρει ένα σημαντικό θεωρητικό και πρακτικό συμπλήρωμα στην πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων Κλινικών Ψυχολόγων που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φάσμα προβλημάτων τα οποία καλούνται να χειριστούν με επαγγελματική επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής του εκπαιδευτικού προγράμματος θα ανέρχεται:
Για τους Επαγγελματίες στα 385 ευρώ.
Για τους Ειδικευόμενους Φοιτητές, στα 310 ευρώ.
Θα γίνουν διευκολύνσεις ως προς την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής. Θα υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε τρεις διαφορετικές δόσεις κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, με την πρώτη δόση να οφείλεται μέχρι τις 15 Απριλίου 2015.

Συγκεκριμένα, για τους επαγγελματίες, το ποσό των 385 ευρώ θα μπορεί να πληρωθεί σε τρεις δόσεις των 195-95-95 ευρώ, ενώ για τους φοιτητές, το ποσό των 310 ευρώ θα μπορεί να πληρωθεί σε τρεις δόσεις των 160-75-75 ευρώ.

Στο κόστος θα περιλαμβάνεται βιβλιογραφία και διδακτικό υλικό, καθώς και η παροχή ροφήματος και σνακς.

Απαραίτητη η βασική γνώση της Αγγλικής γλώσσας για τη μελέτη της Αγγλικής Βιβλιογραφίας.

Ημερομηνίες Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες 6 ημερομηνίες (ημέρα Σάββατο):

18 Απριλίου 2015

2 Μαΐου 2015

16 Μαΐου 2015

30 Μαΐου 2015

13 Ιουνίου 2015

27 Ιουνίου 2015

4-MONTH INTENSIVE TRAINING IN COLLABORATIVE COUNSELING AND DIALOGICAL THERAPY

 

The Cyprus BSDT Institute’s Certificate program in “Collaborative Counseling and Brief Dialogical Therapy” is now running! We are excited to report that participants are thrilled with the training’s theme and material already, and all is going smoothly! Expected to conclude Certificate in January 2015.

For more Information, contact info@bsdt.com.cy