ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εγγραφείτε στο διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην προσέγγιση της Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας,
που προσφέρει το Κυπριακό Ινστιτούτο Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Διαλόγου - το BSDT Institute - και που
προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2018.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προώθηση νέων ιδεών και καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της Συμβουλευτικής
και Ψυχοθεραπείας μέσω της κατάρτισης και άλλων δραστηριοτήτων.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ντίνα Μουστερή

"Το μόνο μέσο που έχουμε για να προχωρήσουμε είναι ο Διάλογος, εσωτερικός και
εξωτερικός. Ο πρώτος οδηγεί στην αυτογνωσία και ο δεύτερος στη σχεσιακή γνώση,
την κατανόηση, την επικοινωνία και την εκδήλωση της Αγάπης στις διάφορες μορφές
και επίπεδα"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ο Στόχος είναι να προσφερθεί ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα εκπαίδευσης, σε θεωρία και πρακτικές δεξιότητες, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν, κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, να εργαστούν επαγγελματικά ως «BSDT Διαλογικοί Σύμβουλοι – θεραπευτές» με βάση το μοντέλο Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας της Ντίνας Μουστερή. Θα προσφέρεται επίσης η ευκαιρία σε όλους τους απόφοιτους να εγγραφούν ως πλήρη μέλη του Ινστιτούτου Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας, με απώτερο σκοπό να γίνουν μέρος της κοινότητας των BSDT Διαλογικών Σύμβουλων – θεραπευτών.

A challenging Training Opportunity from Dina Mousteri

You can determine whether the Brief Systemic Dialogue Therapy training is suitable for you by answering “yes“ to some questions

What is the two year Training in Brief Systemic Dialogical Therapy?

The Brief Systemic Dialogical Therapy model is the result of a longstanding process of personal study, research and clinical interventions with individuals, couples, families and larger groups.

Practical Benefits of the Program

The completion of the 2-year program in Brief Systemic Dialogue Therapy offers the Advanced Certificate in Brief Systemic Dialogue Therapy of a total of 504 hours.

[qode_circles columns=”three_columns” circle_line=”with_line” line_color=”#999edb”][qode_circle type=”image_type” title_tag=”h3″ title=”ΒΗΜΑ 1″ image=”16216″ text=”H θεωρία μαζί με πρακτική και βιωματική εξάσκηση”][qode_circle type=”image_type” title_tag=”h3″ image=”16217″ title=”ΒΗΜΑ 2″ text=”Ομάδες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης”][qode_circle type=”image_type” title_tag=”h3″ background_color=”#082360″ background_transparency=”0.2″ image=”16220″ title=”ΒΗΜΑ 3″ text=”Απόκτησε το Πιστοποιητικό Προχωρημένης Εκπαίδευσης στη Βραχεία Συστημική Διαλογική Θεραπεία”][/qode_circles]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (BSDT)

Το μοντέλο Βραχείας Συστημικής Διαλογικής Θεραπείας (BSDT), είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας προσωπικών αναζητήσεων, μελετών και κλινικών θεραπευτικών εφαρμογών σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Είναι μια ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη προσέγγιση που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες ιδέες στον τομέα της ψυχοθεραπείας με ένα δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο.

Η θεμελιώδης φιλοσοφία του μοντέλου βασίζεται σε ιδέες που επηρεάζονται από τον κοινωνικό κονστρουκτιβισμό και στην αρχή της μεταμορφωτικής δύναμης της γλώσσας και της διαλογικής συνομιλίας. Χρησιμοποιείται η μέθοδος της συνεργατικής μάθησης και τα εργαλεία του συνεργατικού αναστοχαστικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα της πραγματικότητας.

Ενσωματώνονται ιδέες από το πεδίο της Συστημικής Προσέγγισης, της Εστιασμένης στη Λύση και από τις Συνεργατικές Διαλογικές Θεωρίες και Πρακτικές Ψυχοθεραπείας.

Η προσέγγιση του μοντέλου βοηθά ώστε τα ανθρώπινα προβλήματα να αντικρίζονται με καινούρια μάτια και να επιλύονται με αποτελεσματικό τρόπο μακριά από βραχυπρόθεσμες συνταγές και τυποποιημένες τεχνικές. Προσφέρει μια ζωντανή εμπειρία μάθησης που εμπνέει και κινητοποιεί γιατί στηρίζεται στα ενδιαφέροντα, τις δυνάμεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των σπουδαστών.

Στηρίζεται από διεθνή ινστιτούτα και εμπειρογνώμονες που έχουν σημαδέψει την πορεία των ιδεών στη ψυχοθεραπεία με την δράση τους και το συγγραφικό τους έργο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Μοντέλο BSDT;

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ